Barnens farmor och farfar är bofasta på en av öarna uti Sankt Anna skärgård. Naturen, en blandning mellan storm och stillhet, är i all enkelhet magnifik. Hav, bergknallar, träd och grönska i en salig underbar röra. Farmor är i rakt nedstigande led sjunde generationen som brukat åkrar, vårdat skog och fiskat flundror och strömming. ''
Idag är åkrarna utarrenderade, fisket sker mest för nöjes skull och de två gårdarna hyrs ut till sommargäster. Själva far vi ut dit så ofta vi bara kan. En pytteliten rödmålad stuga med spröjsade fönster och utsikt över Finnkroksfjärden är vår att bo i. Mer går inte att önska.
När vi var där för lite sedan vandrade vi ut i skogen och letade upp en lagom stock att sitta på. Efter att ha utforskat myrstackar, rotvältor och konstiga mossor bjöd stormköket på nygräddade yoghurt- och majsbröd. Mumsigt, väldoftande och perfekt.
Recept Yoghurt- och majsbröd:
Ingredienser:
2 ½ dl mjöl
2 dl majsmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
50 g smör (rumstempererat)
2 dl naturell yoghurt
Gör så här: Blanda allt i en bunke. Forma till en lång korv och skär i bitar. Platta ut varje bit och kavla den rund med en kavel (lagom stor att passa stormköket). Lägg bröden i en plastlåda med en bit bakplåtspapper mellan varje. Grädda varje bröd på stormköket. Servera som korvbröd eller med valfritt pålägg.
Döttrarna spanar in ett myller av myror som frenetiskt släpar saker hit och dit, till synes helt utan mål och meningJ
”Hallonbåten” uppdragen för vintern väntar nu på att få komma i vattnet.
1 kommentarer:
Emma Herning den 17 december 2015
Vilket bra tips, detta måste provas!
Skriv en kommentar