Om Swecamp
Kontakta oss

Kontakt

Vill du komma i kontakt med någon av anläggningarna?
Flottsbro +46(0)853532700
Bomstadbaden +46(0)54535068
Vita sandar +46(0)53012260
Jägersbo +46(0)413554490

Vill du göra eller ändra en bokning?
Kontakta anläggningen du önskar boka boende på eller har bokat boende på för att ändra en befintlig.

Swecamp
E-post: kontakt@swecamp.se

Sök Sök

Grilltips från Weber - Pizza med rökt lax och spenatcréme

jun 27
Skrivet av Emma Hermansson den 27 jun 2016 kl 12:00

Vi strävar mot att skapa paket och erbjuda dig som gäst en enkel, minnesvärd och njutfull upplevelse hos anläggningarna i kedjan. Därför skapade vi Grillpaketet där du får briketter, tändvätska och en lånad en grill från Weber vid ankomst.

Eftersom det kan vara svårt att komma på vad som skall läggas på grillen vill vi underlätta för dig även där. Under kategorin "mat" i bloggen hittar du recept från Weber vi rekommenderar dig att prova.

PERSONER: 2
FÖRBEREDELSER: 40 min
TILLAGNING: 10-15 min
SVÅRIGHETSGRAD: Medelsvårt
GRILLTEMPERATUR: 280 °C

INGREDIENSER

Pizzadeg (2 bottnar)

  • 15 g jäst 
  • 1 tsk salt
  • 1 dl olivolja
  • 2 dl kallt vatten
  • 360 g vetemjöl, tipo ”00”
  • 50 g durumvetemjöl (spara lite till utbakningen)
  • Fyllning
  • 1 msk vegetabilisk olja
  • 300 g spenatblad
  • 2 vitlöksklyftor
  • 250 g ricotta
  • 100 g riven mozzarellaost
Fyllning
  • 1 msk vegetabilisk olja
  • 300 g spenatblad
  • 2 vitlöksklyftor
  • 250 g ricotta
  • 100 g riven mozzarellaost

Garnering

  • 10 skivor kallrökt lax
  • 10 spenatblad
I KÖKET
Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt salt och olivolja. Rör ut durumvetemjölet i jästvattnet till en jämn blandning utan klumpar. Blanda ner vetemjölet lite åt gången tills degen släpper från skålen. Den får gärna kännas lite klibbig. Dela degen i 2 delar.  Kavla ut pizzadegen på durumvetemjöl och lägg den på plåten.
Skölj spenatbladen och pressa vitlöken.
 
Bred ut spenatcrème på bottnarna innan du lägger dem på grillen.

VID GRILLEN
Gör i ordning grillen för grillning över hög värme, ca 280–290 grader.
Sätt i en gjutjärnswok på gallret och låt det värmas upp i 5 minuter. Häll olja i woken och fräs den pressade vitlöken och spenatbladen i 1–2 minuter. Kyl spenaten och häll bort vätskan. 

Lägg en baksten på gallret och låt den ligga i cirka 10 minuter så att den blir ordentligt varm. Ställ bakplåten med pizzadeg på stenen och grädda pizzabottnarna i cirka 6 minuter tills de är gyllene och spröda.

TIPS
Fyll gärna på fler briketter (ca en tredjedels skorstenständare) när du lägger på bakstenen. På så sätt kan du öka temperaturen till max. Kom ihåg att lyfta på pizzan då och då för att kolla bottnen. Tillagningstiden kan variera lite beroende på utomhustemperaturen.

Kategori:

Skriv en kommentar

Outdoor Blogg