Vi strävar mot att skapa paket och erbjuda dig som gäst en enkel, minnesvärd och njutfull upplevelse hos anläggningarna i kedjan. Därför skapade vi Grillpaketet där du får briketter, tändvätska och en lånad en grill från Weber vid ankomst.
Eftersom det kan vara svårt att komma på vad som skall läggas på grillen vill vi underlätta för dig även där. Under kategorin "mat" i bloggen hittar du recept från Weber vi rekommenderar dig att prova.
PERSONER: 4
FÖRBEREDELSER: 15 min.
TILLAGNING: 15 min.
SVÅRIGHETSGRAD: Lätt
REDSKAP: grillspett
GRILLTEMPERATUR: 250 °C
400 g laxfilé utan skinn
30 g gräslök
50 g svarta sesamfrön
50 g vita sesamfrön
3 msk olivolja
wasabipasta
50 g majonnäs
vatten
Dippsås:
1 msk honung
1 msk söt senap
1 msk olivolja
1 tsk farinsocker
salt
peppar
1. Skär laxfilén i jämnstora tärningar. Trä upp dem på spetten och se till att ändarna inte sticker ut.
2. Skölj gräslöken och hacka den fint. Häll upp svarta sesamfrön, vita sesamfrön och gräslök i tre olika skålar.
3. Pensla laxbitarna med olja.
4. Blanda wasabipasta och majonnäs med lite vatten.
5. Blanda alla ingredienser till dippen väl i en skål.
1. Gör grillen klar för grillning över direkt värme vid cirka 250 °C. Sätt i gjutjärnsfatet i gallret och låt det bli varmt.
2. Grilla laxspetten hastigt på båda sidor – ungefär en minut per sida beroende på bitarnas storlek – och låt svalna.
3. Doppa klubborna i dippsåsen och sedan i antingen svarta sesamfrön, vita sesamfrön eller gräslök. Servera med wasabimajonnäs.
Skriv en kommentar