Om Swecamp
Kontakta oss

Kontakt

Vill du komma i kontakt med någon av anläggningarna?
Flottsbro +46(0)853532700
Bomstadbaden +46(0)54535068
Vita sandar +46(0)53012260
Jägersbo +46(0)413554490

Vill du göra eller ändra en bokning?
Kontakta anläggningen du önskar boka boende på eller har bokat boende på för att ändra en befintlig.

Swecamp
E-post: kontakt@swecamp.se

Sök Sök

Frukoststund har guld i mun

apr 14
Skrivet av Camilla Rova den 14 apr 2015 kl 12:00

Har du fastnat i gamla hjulspår och äter samma frukost dag ut och dag in? Du är inte på något sätt ensam, just frukost är den måltid som oftast går på rutin och sällan varieras. Ordet frukost kommer från engelskans breakfast och står helt enkelt för att första målet mat är till för att bryta nattfastan.

På vårens och höstens Health&Training camp kommer vi inte bara utmana kroppen utan även våra smaklökar och våra sinnen. Här får ni två recept på frukostar att testa och att njuta av som en riktigt bra start på dagen.

Vem ska man lyssna på i medias hälsohets på hur man bör och ska äta? Ska man äta frukost? Ska man göra det ibland? Ska man hoppa över det helt och hållet? En sak kan vi konstatera i rådande dietdjungel, och det är att vi alla är olika. Jag tillhör den kategorin som både tror på frukostens varande och fullkomligt njuter av dagens första mål mat. Frukosten för mig är mer än bara mat. Det är en lugn stund att ladda inför dagens uppgifter, det är stund att väcka alla sinnen och ge kroppen den näring den behöver för att orka och för att kunna prestera. Min frukost ser även den ofta likadan ut och det gör mig faktiskt inte så mycket, jag njuter lika mycket ändå. Däremot så tycker jag om att utmana mina smaklökar och vill variera mig.  

Yoghurt med björnbär, hallon och nötter

björnbär.jpg

1 portion

2 dl naturell lättyoghurt 0,5 % 200 g

0,75 dl keso 75 g

1 dl björnbär 60 g

1 dl hallon 50 g

2,5 msk rostade havregryn 13 g

kardemumma

1,5 msk nötmix 12 g

  • Blanda yoghurt med keso och bär. Strö de hackade nötterna och de rostade havregrynen ovanpå och krydda med kardemumma.

Utdrag från: Camilla Rova’s E-kokbok. ”Riktig mat med Rova - mätt & lätt”

 

Kesoplättar med koriander och chili

 kesoplättar.jpeg

1 portion

1 ¼ dl keso

1 dl rostade gryn 35g

1 ägg

1 tsk psylliumfrön 5 g

0,5 tsk kallpressad rapsolja 2,5 g

125 g jordgubbar

0,5 tsk malda korianderfrön

Örtsalt

1 krm chiliflingor

citronmeliss eller rivet limeskal 

  • Vispa upp ägget så det blir luftigt och lättflytande, blanda i gryn, koriander, örtsalt och psylliumfrön. Låt stå någon minut.
  • Lägg 2 msk keso åt sidan och blanda i resten i äggröran. Värm en teflonpanna, häll i oljan och klicka ut till små kesoplättar. Sänk värmen till medeltemperatur (3/6)och vänd när de stelnat.
  • Blanda i chiliflingor, citronmeliss eller rivet limeskal med jordgubbarna.
  • Servera plättarna med jordgubbsröran och klicka keson ovanpå.

 

Utdrag från: Camilla Rova’s E-kokbok. ”Riktig mat med Rova - mätt & lätt”.
Foto: Åsa Dahlgren 

Camilla rova
www.camillarova.se

Skriv en kommentar

Outdoor Blogg