Någonting som jag verkligen vill rekommendera alla utomhussugna är att ta med sig våffellaggen och grädda härligt frasiga våfflor över öppen eld. Doften som sprids är underbar. Laggen användes förr i tiden till gamla vedspisar och idag kan du köpa dem för några tjugor på loppisar och i antikbodar. Perfekt att ta med sig på utflykten.
Smeten till våfflorna gör du smidigast hemma och tar med i en bunke eller plastpåse. Det finns egentligen ingen anledning att använda färdig mix, den hemmagjorda är superenkel att göra och bra mycket godare.
Ingredienser ca 10 st:
3,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2,5 dl mjölk
2,5 dl vatten
1 ägg
100 g smält smör
Gör så här: Blanda mjöl och bakpulver, rör i övriga ingredienser och vispa ihop med en elvisp. Lägg laggen på ett grillgaller, låt den bli ordentligt varm, smörj med smör, häll på smet och grädda. Vänd några gånger och kika lite försiktigt så att våfflan släpper innan du öppnar ordentligt. Servera med socker och ev sylt.
Göta Kanal och Tegelbrukets sluss är ett vackert utflyktsmål även vintertid.
________________
Kom hemifrån och byt miljö, upplev något nytt och ta vara på era stunder tillsammans. På Swecamps anläggningar finns boende i form av stugor och camping. Där finns grillplaster att använda för att exemplevis testa på detta receptet. Kolla in vart anläggningarna finns här.
Skriv en kommentar