Att plocka med sig grillen och lite smått och gott att äta är egentligen underbart oavsett årstid. Själv packade jag ner fetaostfyllda hamburgare tillsammans med baconlindade wokgrönsaker och styrde kosan till havet och den vackraste bergsknalle jag kunde komma på. Dottern och jag tände grillen och fixade lunch i naturens snyggaste kök. Att sedan slå sig ner och äta med hav och skog framför ögonen är nog bland det bästa man kan tänka sig.
Recept fetaostfyllda hamburgare:
500 g nötfärs
1 bit fetaost, ta någon sort du tycker är god, det finns ju lite olika varianter
spiskummin
salt
peppar
grillkrydda
Gör så här: Dela nötfärsen i lagom många bitar, platta till och lägg i en bit fetaost, vik in kanterna så att färsen sluter tätt runt osten. Krydda med spiskummin, salt, peppar och grillkrydda. Grilla tills de är genomstekta.
Baconlindade wokgrönsaker
1 burk konserverade wokgrönsaker
1 paket bacon
Gör så här: Låt spadet rinna av grönsakerna och lägg en liten hög i ena änden av baconbiten, rulla. Lägg rullen på grillen med skarven nedåt och vänd efter en liten stund.
Skriv en kommentar